HAKKARİ / ŞEMDİNLİ - Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Moda Mahallesi Çevre Caddesi 3. Sınıf Okul Binaları No134 Şemdinli/HAKKARİ
Vizyon
AMACI OLAN, KATILIMCI,DEMOKRATİK VE LAİK, BİLİMSEL DÜŞÜNEN, ELEŞTİRİYE VE DEĞİŞİME AÇIK, ÖĞRENMEYE İSTEKLİ, ÇALIŞMALARINI BİR PLAN DOĞRULTUSUNDA YÜRÜTEBİLEN, KENDİSİYLE, ÇEVRESİYLE, AİLESİYLE UYUMLU VE BARIŞIK, ÇEVRESİNE ÖRNEK OLABİLEN, GİRİŞİMCİ, HOŞGÖRÜLÜ VE SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK, İÇİNDE BULUNDUĞU İŞİ DAHA İYİ YAPABİLMEK İÇİN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME BİRİMİ OLUŞTURMUŞ, BAŞARILARINI ÇALIŞANLARIYLA PAYLAŞAN VE BAŞARILARI İLE GURUR DUYMALARINI SAĞLAYAN ÖRNEK VE ÖNCÜ BİR KURUMDUR.
Misyon
Eğitimi Atatürk ilkeleri doğrultusunda geliştiren, işbirliğine önem veren, eğitim ve öğretimde kaliteyi hedefleyen, planlı ve programlı, ilkeli ve çağdaş, çalışkan, yaratıcı ve özgün eğitim vermeyi, kendine güvenmeyi, insani değerleri bir dinamik olarak kabul eden, sektöre nitelikli eleman yetiştiren ve yüksek öğrenime öğrenciler gönderebilen üretken bir kurum olmaktır.
Başarılar
2016-2017 Hakkari Liseler Arası Voleybol Turnuvası 2.liği, 2016-2017 İlçe Münazara yarışması 1.liği, 2017-2018 İlçe Münazara yarışması 2.liği, 2018-2019 İlçe Genç Kızlar Voleybol 1.liği
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
08.30-17.15
KALORİFER
İLÇE MERKEZİNDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR
Yerleşim Yeri
Moda Mahallesi,Çevre Caddesi,3.Sınıf Okul Binaları,Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Şemdinli/hakkari
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNE 2 KM. UZAKLIKTADIR.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz her sene ilçe genelinde yapılan okullar arası voleybol turnuvalarına katılım sağlamaktadır.
Proje Çalışmaları
"Temiz Okul,Sağlıklı Okul" projesi kapsamında okulumuz 2016-2017 eğitim - öğretim döneminde "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanmıştır.